Om du någonsin har undrat hur de researtiklar eller recensioner av produkter som du ser på dina sociala medier når dig, vet att dessa bitar har noggrant sammanställts med strategisk planering för att få publikens uppmärksamhet. Hela denna process är känd som artikelmarknadsföring.

Artiklar kan användas för att skapa varumärkeskännedom, öka sökmotortrafiken och till och med öka försäljningen. Men för att få en inverkan på webben måste ditt innehåll vara av hög kvalitet. Med rätt research och fokus på rätt nyckelord kan ditt innehåll leverera på alla dessa mål och mer. Med sitt breda utbud av potentiella fördelar är det inte konstigt att fler och fler företag vänder sig till artikelmarknadsföring. Och det gynnar inte bara de stora spelarna – det kan hjälpa alla företag.

Syftet med att använda artikelmarknadsföring är att bygga förtroende och öka synligheten för ditt företag på Internet. Genom att dela din kunskap och expertis genom att skriva kan du etablera dig som en myndighet i din bransch och ge värdefull information till din målmarknad. Om du gör det på rätt sätt kan det hjälpa dig att få fler inkommande länkar och öka din domänauktoritet. Och allt detta leder till bättre sökmotorranking. Det i sin tur bidrar till att driva mer organisk trafik till din webbplats. Artiklar kan också användas för att skapa och vårda relationer med kunder genom att vägleda dem till andra innehållsdelar som gör dem mer intresserade av dina erbjudanden. Det kan vara allt från e-böcker till nyhetsbrev, demos eller en kombination av dessa.

Så här utvecklar du en strategi för artikelmarknadsföring

Artikelmarknadsföring är en form av innehållsmarknadsföring där artiklar utvecklas och distribueras över ett antal försäljningsställen online. Detta hjälper företag att rankas bättre i sökmotorer och lockar nya besökare, som kan omvandlas till kunder. Till skillnad från traditionell reklam, som ofta är påträngande och kan skada varumärkets rykte, är artikelmarknadsföring mer effektivt när det gäller att skapa en positiv inverkan på konsumenterna. Detta beror på att det gör det möjligt för företag att bygga förtroende och etablera sig som experter inom sin bransch genom att tillhandahålla värdefull information som hjälper människor att lösa problem eller uppnå mål.

För att utveckla en effektiv strategi för artikelmarknadsföring måste företag först förstå sin målgrupps intressen och behov. Detta kan göras genom att definiera en kundpersona och identifiera vilken typ av innehåll som skulle resonera mest med den personen. Sedan måste företagen identifiera de bästa kanalerna för att leverera innehållet. Beroende på persona kan detta inkludera att skriva bloggartiklar, podcasts, videor eller vitböcker.

När innehållstypen och kanalerna har identifierats är det viktigt att skapa kvalitetsartiklar som är väl optimerade för nyckelord. Detta är det enda sättet att säkerställa att artiklarna rankas bra i sökmotorresultaten. För att göra detta är det nödvändigt att använda verktyg som Answer the Public och Ubersuggest för att identifiera nyckelordsmöjligheter. Det är också viktigt att inkludera en beskrivande titel, underrubrik och nyckelordsrik bild i artikeln för att förbättra den övergripande kvaliteten på artikeln. För bästa resultat bör artiklar vara läsbara av människor och måste fokusera på att lösa ett problem eller tillgodose ett behov.

Vikten av artiklar om marknadsföring på nätet

Onlinemarknadsföring är en form av digital marknadsföring som innebär att skapa värdefullt innehåll att distribuera till konsumenter och andra företag, i hopp om att detta innehåll kommer att driva trafik till företagets webbplats. Detta kan göras via sociala medier, sökmotoroptimering (SEO) eller betalda reklamkampanjer. En av de viktigaste aspekterna av denna typ av marknadsföring är att veta hur man skapar engagerande artiklar som fångar potentiella kunders uppmärksamhet.

Tankeväckande artiklar är en viktig komponent i denna typ av marknadsföring, eftersom de gör det möjligt för företag att visa sin expertis på marknaden. För att utveckla en övertygande thought leadership-artikel bör företag göra mycket research för att hitta unika insikter som gör att deras innehåll skiljer sig från konkurrenternas. Detta kan inkludera att intervjua kunder för att förstå deras smärtpunkter, läsa branschrapporter eller gräva i relevanta subreddits på Twitter.

I slutändan bör målet med alla marknadsföringsartiklar vara att nå och engagera potentiella kunder, antingen genom att uppmuntra dem att lära sig mer om ett ämne eller att köpa en produkt. För att uppnå detta måste artikeln vara välskriven, informativ och engagerande. Dessutom är det viktigt att se till att artikeln uppfyller standarderna för SEO på sidan, inklusive korrekt användning av nyckelord och fraser, en tydlig uppmaning till handling och korrekta fakta.

Oavsett om målet är att driva organiska leads, etablera tankeledarskap eller öka varumärkets synlighet, är online-marknadsföringsartiklar ett effektivt verktyg för att nå och konvertera potentiella kunder. Om du är redo att börja generera resultat från dina marknadsföringsinsatser online, kontakta oss idag. Vi kan hjälpa dig att ta fram en strategi som uppfyller dina behov och ger mätbar avkastning.

Vad är social marknadsföring?

När det gäller att marknadsföra ditt företag finns det många marknadsföringstaktiker som du kan använda. Oavsett om det är reklam på sociala medier, influencers, produktplacering eller till och med traditionella displayannonser, är det viktigt att välja rätt strategi för ditt företag. Social marknadsföring är en unik marknadsföringsstrategi som fokuserar på att förändra beteenden till det bättre.

Den används ofta för att främja sociala ändamål, som att minska engångsplast eller uppmuntra människor att sluta röka. Det är en mycket effektiv och kreativ metod som använder kreativitet och känslor för att driva förändring hos konsumenterna. Sociala marknadsföringskampanjer provocerar, informerar och påminner ofta konsumenter för att driva mätbara beteendeförändringar.

De bästa sociala marknadsföringskampanjerna fokuserar på de problem och utmaningar som din målgrupp ställs inför dagligen. Dessa utmaningar behöver inte vara monetära – de kan också inkludera psykologiska eller känslomässiga problem som gör vissa beteenden svårare. I idealfallet kommer din kampanj att ta itu med dessa hinder genom att ta bort eller minimera den upplevda kostnaden för den önskade beteendeförändringen. Om din kampanj till exempel syftar till att uppmuntra till mer motion i ditt samhälle, men kostnaden för medlemskap i gym, utomhusanläggningar och inomhusklasser kan vara för mycket för vissa, kan du ta bort eller minimera dessa kostnader för att uppmuntra till deltagande.

Till skillnad från andra typer av marknadsföring är social marknadsföring en typ av marknadsföring som inte involverar gröna eller välgörenhetsrelaterade produkter. Det är inte heller samma sak som att sälja produkter med rabatter för att uppmuntra kundköp (till exempel TOMS-skor). Social marknadsföring handlar mer om samhället och att påverka allmänhetens attityder och beteende.

Hur artikelmarknadsföring kan hjälpa ditt företag